Bruinbrood

Dit recept voor bruin brood lukt mij prima in een AFK BM-2. Iets minder water dan de standaard (60%) 300 gr, namelijk 57% of 285 gram. Daardoor rijst het deeg iets minder hoog en voorkom je overrijs en krijg je minder kruimelig en droog brood.

  • 300 gr. bloem
  • 200 gr. volkoren meel
  • 285 gr. of ml. water
  • 10 gr. zout
  • 5 gr. korrelgist
  • 10 gr. broodverbeteraar
  • 10 gr. suiker
  • 10 gr. melkpoeder
  • 15 gr. olie

Water, olie zout, suiker en melk onderin, meel er boven op, daarop weer broodverbeteraar en gist. Volkoren meel en broodverbeteraar van de molen.

Gebaseerd op een recept met de gewichtsverhoudingen in percentages.

  • 100% meel/bloem
  • 57% water
  • 2% zout
  • 1% gist
  • 2-4% broodverbeteraar
  • 2% suiker
  • 3% olie
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: